HVA UNITED
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
DIT IS DE MID-ZOMEREDITIE VAN DE NIEUWSBRIEF VAN HVA UNITED

Gelukkig is de eerste acute fase waarin we behoorlijk in onze bewegingsvrijheid beperkt waren, nu achter de rug. Spannende en moeilijke tijden voor iedereen, jong en oud. We hopen dat jij en je omgeving gezond door deze periode bent gekomen. En dat je nu weer activiteiten kan ondernemen en van deze tijd kan genieten weliswaar wel met de nodige voorzichtigheid.

In deze Nieuwsbrief in nieuwe lay-out vind je een update over onze activiteiten èn HvA-activiteiten die voor ons als oud HvA-medewerker interessant zijn o.a. gunnen we je een (terug)blik op de manier waarop docenten het onderwijs online gaande hebben kunnen houden. En kondigen we een peiling over mogelijke activiteiten dit najaar aan.

 
HVA UNITED LUSTRUMLEZING

Begin maart annuleerden wij de feestelijke lustrumlezing met Marjan Minnesma (directeur Urgenda) als keynote speaker. Tòen dachten we, optimisten als we zijn, dat in oktober 2020 de situatie wel beter zou zijn. Nu weten we dat de onzekerheid voorlopig nog blijft bestaan. Onze inschatting is dat jullie net als wij zelf niet in grote groepen bijeenkomen en ook terughoudend zijn in het gebruik van het openbaar vervoer. Alles overziend is besloten de feestelijke HvA United lustrumlezing naar voorjaar 2021 door te schuiven.

HvA United lustrumlezing
 
Behoeftepeiling digitale activiteit najaar 2020
BEHOEFTEPEILING DIGITALE ACTIVITEIT NAJAAR 2020

Zoals vele sectoren de afgelopen tijd contact met hun leden hebben gehouden via een digitale bijeenkomst is ook bij ons de gedachte opgekomen iets dergelijks te organiseren. Via Survey Monkey ontvang je binnenkort een verzoek om je mening hierover te geven. We stellen je reactie zeer op prijs!

 
PETER’S VLOG

HvA United teamlid Peter Blok vertelt in zijn korte VLOG hoe hij de coronatijd heeft ervaren. En hij nodigt je uit om je kennis en ervaring op een bepaald gebied met collega’s te delen. Mocht je een activiteit (digitaal) willen organiseren, neem dan contact op met hvaunited@hva.nl. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Peter’s vlog
 
Oud HvA collega Paul van de Water publiceert
OUD HVA COLLEGA PAUL VAN DE WATER PUBLICEERT

April 2020 verscheen ‘In dienst van de nazi’s’, gewone mensen als gewelddadige collaborateurs van Paul van de Water. Het bevat tien niet eerder gepubliceerde portretten van Nederlanders die zich in dienst van de Duitsers schuldig hebben gemaakt aan misdrijven als intimidatie, mishandeling, marteling, verraad, moord of doodslag. Het boek loopt vooruit op zijn promotie.

 
CVB VOORZITTER HUIB DE JONG MET PENSIOEN

Per 1 september 2020 zal Huib de Jong de HvA verlaten na 7 jaar deel van het CvB te hebben uitgemaakt. Sinds de bestuurlijke splitsing tussen HvA en UvA in 2017 is hij voorzitter van het CvB HvA. De overige leden van het CvB zijn Hanneke Reuling, bedrijfsvoering en Geleyn Meijer, rector. Het afscheid van Huib vindt plaats op donderdag 8 oktober 2020.

CvB voorzitter Huib de Jong met pensioen
 
Opening van het hogeschooljaar
OPENING VAN HET HOGESCHOOLJAAR

Door de Corona maatregelen zal de opening van het hogeschooljaar anders dan anders zijn. Dit jaar via een livestream waar je als HvA United lid ook aan kan deelnemen.

Zet donderdag 27 augustus 2020 van 16 - 17 uur in je agenda en volg HIER vanaf 16 uur de opening van het hogeschooljaar 2020-2021. Ben je benieuwd ? Het programmaboekje vind je via dezelfde link.

 
VOLG DE HVA OOK VIA DE HVANA !

Ken je de HvanA, het online magazine voor en door HvA studenten en medewerkers, dat sinds 2017 bestaat?
De HvanA volgt het HvA leven van alle dag. In de rubrieken ‘LEES’, ‘KIJK’, ‘LUISTER’ en ‘SERIES’ vind je podcasts, vlogs en interviews met studenten en medewerkers.
Wil je de HvanA volgen, meld je dan hier aan voor de Nieuwsbrief.

Volg de HvA ook via de HvanA !
 
HvanA Serie 'Leraar zonder lokaal'
HVANA SERIE 'LERAAR ZONDER LOKAAL'

Door corona is een totaal andere onderwijssituatie ontstaan. Docenten hebben zich razendsnel aangepast en gaven maanden les vanuit huis. In de HvanA serie 'Leraren zonder lokaal' vertellen HvA'ers Katelijne Boerma, opleidingsmanager International Sport, Management en Business, Christa Romp, docent Creative Business en Paul Voorn, docent Gezondheid, hoe het ze vergaat. De opnamen zijn in april 2020 gemaakt.

 
HVANA: EVEN DOORPRATEN MET.....

In de categorie LUISTER van de HvanA vind je onder ‘even doorpraten met’ podcasts. Een daarvan met Geleyn Meijer, CvB lid, over ‘de toekomst van de HvA is deels online’.
Een interview met lector Reint Jan Renes vind je in KIJK. Reint Jan werkt als gedragswetenschapper tijdelijk bij het RIVM in de strijd tegen het coronavirus.

HvanA: Even doorpraten met.....
 
Proeftuin klimaatbestendige daken
PROEFTUIN KLIMAATBESTENDIGE DAKEN

Wethouder Ivens opende eind juni de eerste proeftuin op het dak van het Benno Premselahuis.  Amsterdam legt de komende drie jaar 10.000 m2 slimme blauwgroene daken aan op corporatiewoningen, waar onder het groene oppervlak extra water kan worden opgeslagen, om woningen en hun omgeving beter te beschermen tegen extreme regenval of droogte en hitte. De HvA onderzoekt als een van de partners aan project Resilio wat de impact hiervan is.

 

Het team HvA United wenst je een gezonde en gezellige voortzetting van de zomer!
Elly, David, Lucy, Peter, Pim, Rob, Afien en Saskia

 
Wil je reageren op dit bericht? Stuur een e-mail naar hvaunited@hva.nl.

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.