HVA UNITED
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
HERFSTNIEUWSBRIEF

Het is najaar 2020 en de pandemie ‘heerst’ nu 9 maanden. Naar verwachting blijft dit de komende maanden nog zo inclusief de nodige maatregelen om het virus zoveel mogelijk in te dammen. Gelukkig is er een streepje licht door het beschikbaar komen van vaccin(s).

In deze nieuwsbrief een Lustrumverrassing, de resultaten van de mini behoeftepeiling digitale activiteiten HvA United, een wisseling in het organiserend HvA United team, het afscheid van Huib de Jong, activiteiten van twee HvA United-leden, informatie over de HvA en tot slot een interessant gesprek met lector Reint Jan Renes over zijn ervaringen met de pandemie.

 
EEN LUSTRUMVERRASSING VOOR JOU!

2020 is het jaar van het eerste HvA United lustrum. Helaas gooit Covid-19 roet in het eten en is er nu geen fysieke bijeenkomst. Het feestelijk tintje, dat we hadden bedacht voor dit lustrumjaar, komt daarom naar jou toe. Geef je naam en postadres liefst vòòr 3 december door op hvaunited@hva.nl en je ontvangt op je huisadres een lustrumcadeautje. Je persoonlijke gegevens worden uiteraard alleen gebruikt voor deze activiteit en daarna uit onze administratie verwijderd.

EEN LUSTRUMVERRASSING VOOR JOU!
 
RESULTAAT BEHOEFTEPEILING DIGITALE ACTIVITEITEN
RESULTAAT BEHOEFTEPEILING DIGITALE ACTIVITEITEN

We waren benieuwd hoeveel mensen zouden deelnemen aan een digitale HvA United bijeenkomst. Op de peiling die jullie eind augustus kregen kwamen slechts 33 reacties. De vraag over deelname werd door 39% met ja, en 22% met nee beantwoord, enkelen schreven dat het afhankelijk is van het onderwerp.
Een deel van de respondenten vindt vooral de persoonlijke contacten op de bijeenkomsten belangrijk. Door het beperkte aantal reacties is een algemene conclusie moeilijk te trekken. Het HvA United team beraadt zich desalniettemin over een vorm waarin contact met de leden mogelijk is. Volgende Nieuwsbrief meer.

 
WISSELING IN HET HVA UNITED TEAM

Eind van dit jaar verlaten Elly Mathijssen en Pim de Vries ons organiserend team. Al in 2011-2012 nam Elly met David Noordhoff het initiatief voor een netwerk van gepensioneerde HvA medewerkers. Pas in 2014-2015 startte het netwerk HvA United daadwerkelijk. Elly en Pim vinden nu het moment gekomen om hun aandacht naar andere activiteiten te verleggen en plaats te maken voor ‘jonge’ HvA-gepensioneerden. We gaan ze missen om hun toewijding en creativiteit.

WISSELING IN HET HVA UNITED TEAM
 
NIEUW LID ORGANISATIE TEAM HvA UNITED
NIEUW LID ORGANISATIE TEAM HVA UNITED

We zijn blij dat Hans Mackaaij als 'jong' gepensioneerde HvA collega uit de Faculteit Bewegen, Sport & Voeding het HvA United team komt versterken. Hans is ongetwijfeld bekend van zijn collegereeks ‘De beleving van schoonheid’ in 2017. En voor diegenen die hem niet kennen: Hans heeft de afgelopen 20 jaar bij de HvA gewerkt, zowel bij SMO als docent businessdevelopment & management als bij de ALO als opleidingsmanager. Hij verzorgt nog steeds het Honours Traject ‘Wat is wijsheid?’

 
AFSCHEID HUIB DE JONG

De HvA heeft Huib de Jong gelauwerd uitgezwaaid. Een interessant symposum 'Radicale verbinding: reflecties op bestuur, organisatie en persoonlijk leiderschap in het hoger onderwijs’ met sprekers als Jozef Kessels, Nynke Meijer, Louise Elffers en Jean Tillie. Het online afscheidsfeest had onverwachte inbellers en sprekers.  In zijn geschreven afscheidsrede ‘Ver van de stam’ gaat Huib in op wat leren betekent (vrijheid), de botsende visies van de instanties in het onderwijsnetwerk en de gewenste autonomie van studenten en docenten. 
HvA United wenst Huib alle goeds, een mooie nieuwe levensfase !

AFSCHEID HUIB DE JONG
 
PODCAST 'GELUIDEN UIT OOST'
PODCAST 'GELUIDEN UIT OOST'

HvA United lid Lucy Buddelmeijer heeft zich het podcasten eigen gemaakt. Zij is een van de actieve bewoners van Amsterdam Oost, een stadsdeel met een mooie mix van culturen en activiteiten, die het initiatief nam verhalen uit de wijk op te halen en hiervan korte podcasts te maken. Wil jij podcasts leren maken, Lucy is bereid om je tips te geven.

 
GROOTOUDERS VOOR HET KLIMAAT NR. 77 OP DE TROUW DUURZAME TOP 100

Margriet Goddijn, HvA United lid en contactpersoon naar de beweging ‘Grootouders voor het Klimaat’ is geïnterviewd door dagblad Trouw. Aanleiding was plek 77 op de Trouw Duurzame top 100 lijst. Als grootouder voerde zij een gesprek met de winnaars ‘De Jonge Klimaat Beweging’; het werd een klimaatgesprek tussen de jong en oud.
Geïnteresseerd ? Meld je aan voor de Nieuwsbrief van Grootouders voor het Klimaat.

GROOTOUDERS VOOR HET KLIMAAT NR. 77 OP DE TROUW DUURZAME TOP 100
 
HET CONRADHUIS
HET CONRADHUIS

Ondanks de coronacrisis gaat de bouw van het Conradhuis door en dat is van de buitenkant goed te zien. Het gebouw krijgt al ramen en vloeren. Volgens de plannen wordt het hoogste punt in het voorjaar van 2021 bereikt. Het Conradhuis moet in september 2022 openen voor studenten en medewerkers.

 
TERUGBLIK WEMAKETHE.CITY 2020

Op 10 september 2020 deelden changemakers en experts hun ideeën over een veerkrachtige en toekomstbestendige stad met o.a. 120 HvA studenten. Kijk mee naar de aftrap van dit jaarlijkse festival door Frank Kresin, decaan faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie en voorzitter WeMakeThe.City.

TERUGBLIK WEMAKETHE.CITY 2020
 
HVA POPUP STORE WORDT UNIVERSITY STORE
HVA POPUP STORE WORDT UNIVERSITY STORE

Drie jaar lang zat de HvA pop-up store Spot op meerdere locaties in de stad Amsterdam. Vanwege het succes krijgt de pop-up store vaste grond en opent binnenkort als University Store op de Amstel Campus in de hal van het Wibauthuis. In de store worden, met wisselend assortiment, producten verkocht van HvA start-ups.

 
HVANA: EVEN DOORPRATEN MET ........

Lector Reint Jan Renes werkte een halfjaar in de gedragsunit van het RIVM en hielp bij de bestrijding van het coronavirus. Hoe zagen zijn dagen eruit in de eerste crisismaanden en kon hij achteroverleunen toen de eerste golf voorbij was? Zijn studenten schuldig aan de 2de golf en waarom verplichten we mondkapjes niet als ze zo ‘nuttig’ zijn?  Luister naar het gesprek tussen HvanA en Reint Jan over wat hij in deze tijd heeft geleerd.

HVANA: EVEN DOORPRATEN MET ........
 

Het team HvA United wenst je een goede herfst/winterperiode.
Blijf GEZOND !

Een hartelijke groet van

Elly Mathijssen, David Noordhoff,
Lucy Buddelmeijer, Afien Nap,
Peter Blok, Pim de Vries,
Rob Henneman, Saskia Simon

 
Voor deze Nieuwsbrief is gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
www.hva.nl, www.hvana.nl, www.geluiduitoost.nl en de oktober Nieuwsbrief van www.grootoudersvoorhetklimaat.nl
Wil je reageren op dit bericht? Stuur een e-mail naar hvaunited@hva.nl.

De HvA United Nieuwsbrief verschijnt 4 x per jaar.

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.