Deze nieuwsupdate van het Centre of Expertise for Creative Innovation houdt je op de hoogte van wat er speelt in het netwerk en de projecten. Lees deze email in je browser.
Centre of Expertise for Creative Innovation
 
 | De echte waarde van kunst | 25/10 20:00 | Livecast & Fysiek (IJzaal PDZ) 
COECI X DESIGNING CITIES FOR ALL
Kunst geeft de stad uitstraling, biedt levendigheid, verrast en daagt uit. Kunst is dus belangrijk om de stad leefbaar te houden, maar is er nog ruimte voor de creatieve makers in de stad en staat de economische waarde van kunst in verhouding tot de maatschappelijke waarde die het heeft?

Luister en denk mee tijdens de online livecast bij Pakhuis de Zwijger. Dit programma kun je ook fysiek bezoeken! We kijken uit naar je komst. Het programma vindt plaats op maandag 25 oktober om 20:00 uur in Pakhuis de Zwijger.

MEER INFORMATIE & AANMELDEN
  
De echte waarde van kunst
25 oktober - 20:00 uur - Live vanuit Pakhuis de Zwijger

Kunst kan tot nadenken aanzetten, maar het kan ook gewoon inspirerend en mooi zijn. Het is een belangrijke reden voor mensen om in een stad te willen wonen, werken en recreëren. In deze tweede aflevering van ons Centre of Expertise for Creative Innovation x Designing Cities for All gaan we in gesprek over de waarde van kunst. Dat doen we met onderzoekers, beleidsmakers en natuurlijk kunstenaars. Ook gaan we het hebben over het maatschappelijk verdienvermogen. Wat is het, hoe bereik je het en wat voor rol kunnen kunstenaars en ontwerpers hierin spelen?
IK BEN ERBIJ!
Met o.a. de volgende sprekers
Sepp Eckenhaussen is cultuurcriticus, onderzoeker en initiatiefnemer. Hij werkt als onderzoeker bij het Instituut voor Netwerkcultuur (Hogeschool van Amsterdam), waar hij zich bezighoudt met zelforganisatie, beleid en alternatieve verdienmodellen in (digitale) cultuur. Ook is Sepp co-directeur van Platform BK, een ledenvereniging en actieve denktank die de rol van kunst in de maatschappij onderzoekt en strijdt voor een beter kunstklimaat en een sterkere positie van de kunstenaar.

Gerbrand Bas is als productontwerper opgeleid aan de toenmalige Akademie voor Industriële Vormgeving. Na een carrière als ontwerper houdt hij zich sinds 15 jaar vooral bezig met het verbeteren van de randvoorwaarden voor design en de culturele en creatieve sector in het algemeen. Hij doet dat met name in zijn functie als directeur van Designlink, als uitvoerende secretaris van de Federatie Creatieve Industrie en via diverse advies- en bestuursfuncties in de creatieve industrie.

Kevin de Randamie, als hiphopartiest bekend onder de naam Blaxtar, is oprichter van Braenworks Academy, een business school voor creatieve professionals. In 2010 ondervond De Randamie tijdens de economische crisis de gevolgen van een slecht ontwikkelde businesskant. Hij begon daarop een onderzoek naar het gebrek aan zakelijk inzicht bij hemzelf, artiesten en andere creatieven. Hij werd een businesscoach voor andere artiesten, maar ook designers, dansers en producenten. Daaruit kwam Braenworks voort, een businessplatform waar creatieve professionals elkaar vinden en versterken op zakelijk gebied. Als lid van het Topteam Creatieve Industrie wil De Randamie de werelden van sociale innovatie, human capital en mind-settraining bij elkaar brengen.

Josien Pieterse is mede-oprichter en co-directeur van Framer Framed. Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur, met een expositieruimte in Amsterdam. De exposities bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. De exposities tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Bij het samenstellen van tentoonstellingen biedt Framer Framed een platform aan zowel gevestigde curatoren als nieuwe namen.
Meer informatie
CoECI is het nationaal kennis- en innovatienetwerk voor de creatieve industrie. We zetten kunst, ontwerp, digitale media en technologie in voor een duurzame, inclusieve en participatieve grootstedelijke samenleving. Alle activiteiten zijn gekoppeld aan vijf maatschappelijke thema’s en dragen bij aan publiek-private (of publiek-publieke) samenwerkingen tussen onderzoek, onderwijs en werkveld. Zo verbindt CoECI nieuwe kennis en talent aan bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Benieuwd naar wat ons netwerk voor jou kan betekenen? Heb je vragen of wil je samenwerken? Je kunt ons bereiken via hello@coeci.nl en www.coeci.nl
 


Centre of Expertise for Creative Innovation is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool Inholland en de Gerrit Rietveld Academie.

Ons postadres is:
Benno Premselahuis - Kamer 04A11
Rhijnspoorplein 1 - 1091 GC - Amsterdam

Schrijf je uit van de nieuwsbrief