HVA UNITED
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam
WINTER NIEUWSBRIEF

Het HvA United team wenst dat dit nieuwe jaar jullie veel goeds zal brengen, gezondheid, vriendschap, aandacht voor elkaar en inspiratie.

De kogel is door de kerk…HvA United organiseert een digitale voorjaarsactiviteit, het 1e HvA United webinar.

Verder in deze nieuwsbrief de 2021-HvA Kick off, de uitreiking van de Go Game Changers Award en de Kennisparade, de komst van Jopie Nooren als nieuwe CvB voorzitter, het overlijden van oud CvB voorzitters Simon Korteweg en Rob Scheerens en als laatste het webinar en de Klimaatmars van Grootouders voor het Klimaat om aan deel te nemen. Nieuw in deze Nieuwsbrief een kleine greep wetenswaardigheden uit de HvA

 
VOORAANKONDIGING 1E HVA UNITED WEBINAR

Eind maart organiseert HvA United een webinar, Marjan Minnesma, directeur Urgenda en keynote speaker van onze uitgestelde lustrumlezing ‘De Urgente Agenda’, geeft 1 jaar later haar visie op dit thema.
Twee sleutelpersonen van HvA Facility Services op het gebied van duurzaamheid Joep de Hoog, projectmanager Waste Management en Rowan Boeters, programmamanager Duurzaamheid vragen Marjan mee te kijken naar hun duurzaamheidsplannen voor de HvA.  
Nadere informatie over datum en links volgen eind februari.

VOORAANKONDIGING 1e HVA UNITED WEBINAR
 
KICK-OFF 2021 HvA
KICK-OFF 2021 HVA

Hanneke Reuling en Geleyn Meijer luidden 7 januari j.l. het nieuwe jaar in tijdens de online Kick-off 2021. Zij praatten ons bij over corona-zorgen en de voornemens voor 2021. Je ziet wie er genomineerd is voor het Onderzoek van het jaar, hoort over het nieuwe Instellingsplan en hoe zit het dit jaar met de HvA'er van het jaar? Benieuwd? Kijk naar Kick-Off 2021

 
20 JANUARI 2021 UITREIKING GO GAME CHANGERS AWARD

De 3D jury met Kate Raworth, Aliya Çelik en Marleen Stikker beoordeelt de innovatieve of bijzondere studenteninitiatieven op het vlak van sociale en/of ecologische duurzaamheid voor de tweede Go Game Changers Award. De 3D's staan voor de drie strategische actielijnen van de HvA om de Sustainable Development Goals (SDG's) de komende jaren te concretiseren: Duurzaamheid, Diversiteit en Digitalisering. Namens het CvB reikt Hanneke Reuling de publieksprijs uit. Stem mee voor de publieksprijs!

Meld je aan! voor de online prijsuitreiking 20 januari 2021, 16.00 uur!

20 JANUARI 2021 UITREIKING GO GAME CHANGERS AWARD
 
9 FEBRUARI 2021 HVA KENNISPARADE 2021 'WAAR ONDERWIJS EN ONDERZOEK SAMENKOMEN'
9 FEBRUARI 2021 HVA KENNISPARADE 2021 'WAAR ONDERWIJS EN ONDERZOEK SAMENKOMEN'

Dagvoorzitters Katelijne Boerma en Altan Erdogan nemen ons mee in de fascinerende en blended wereld van onderwijs en onderzoek. Keynotespeaker Kate Raworth ken je wellicht van de The Doughnut Economy. Verder is er een keur aan interessante masterclasses en workshops.
Mail voor het programmaboekje kennisparade@hva.nl met je naam en adres en het wordt je thuisgestuurd. Zorg dat je erbij bent, maak snel je keuze en meld je aan !

 
JOPIE NOOREN NIEUWE VOORZITTER COLLEGE VAN BESTUUR

Per 1 maart 2021 wordt Jopie Nooren de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam. Zij volgt Huib de Jong op, die in september met pensioen ging.  Jopie Nooren (Breda, 1961) is een ervaren bestuurder met een grote staat van dienst in de publieke sector.

Wij wensen Jopie Nooren veel succes met haar nieuwe functie bij de HvA.

JOPIE NOOREN NIEUWE VOORZITTER COLLEGE VAN BESTUUR
 
SIMON KORTEWEG, OUD-VOORZITTER CVB OVERLEDEN
SIMON KORTEWEG, OUD-VOORZITTER CVB OVERLEDEN

Op 21 november 2020 overleed oud-voorzitter van het College van Bestuur van de HvA Simon Korteweg op 81-jarige leeftijd in Sint-Martens-Latem (België). In zijn periode als HvA-voorzitter van 1993 tot 2001 was Korteweg onder meer een van de grondleggers van de samenwerking tussen de HvA en de Universiteit van Amsterdam. (bron HvA Nieuws).

 
ROB SCHEERENS, OUD-VOORZITTER CVB OVERLEDEN

Op 8 januari 2021 overleed oud-voorzitter van het College van Bestuur van de HvA Rob Scheerens op 76-jarige leeftijd. In zijn periode als HvA voorzitter van 2001 tot 2006 legde Scheerens onder meer de basis voor de Amstelcampus.

ROB SCHEERENS, OUD-VOORZITTER CVB OVERLEDEN
 
FOCUS OP HET KLIMAAT: 19 JANUARI EN 14 MAART
FOCUS OP HET KLIMAAT: 19 JANUARI EN 14 MAART

Webinar Grootouders voor het Klimaat (GvhK) over thema: Effecten van klimaatverandering op natuur en biodiversiteit met Rik Leemans, hoogleraar Milieusysteemanalyse. Luister op 19 januari 2021, aanvang 19.30 uur.  Aanmelden:info@grootoudersvoorhetklimaat.nl met als titel: Webinar Biodiversiteit, je ontvangt dan een Zoom link.

Grootouders voor het Klimaat is mede-initiatiefnemer van klimaatmanifestaties op 14 maart 2021 in verschillende Nederlandse steden. Wil je meedoen, kijk dan op de website GvhK en Klimaatmars2021.

 
HVA MEDEWERKERS EN EEN FOSSIELVRIJ PENSIOEN

Lisette Klok, docent onderzoeker ‘Klimaatbestendige stad’ houdt samen met HvA collega’s een pleidooi voor een duurzaam pensioen en wil daarom dat het CvB bij het ABP aandringt om te besluiten tot een fossielvrij pensioen. Wil je je aansluiten neem dan contact op met HvA United collega Margriet Goddijn.

HvA medewerkers en een fossielvrij pensioen
 
WETENSWAARDIG- HEDEN UIT DE HVA
WETENSWAARDIG- HEDEN UIT DE HVA

Een greep uit het overige HvA Nieuws en de HvanA

 
Voor deze Nieuwsbrief is gebruik gemaakt van de volgende bronnen:
www.hva.nl, www.hvana.nl, www.grootoudersvoorhetklimaat.nl en www.klimaatmars2021.nl.
Wil je reageren op dit bericht? Stuur een e-mail naar hvaunited@hva.nl.

De HvA United Nieuwsbrief verschijnt 4 x per jaar.

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.