WAT MOET JE WETEN OM GOED TE STARTEN MET JE STUDIE?
Nieuwsbrief 21 juli 2020
Bekijk online
Hogeschool van Amsterdam

Beste 1e jaars student,

Leuk dat je bij ons komt studeren! Door de Coronacrisis is de start van je studie anders dan anders. Per 1 juli is er meer ruimte en gelegenheid om studenten naar school te laten komen in het nieuwe studiejaar. Veel studenten en docenten willen erg graag weer naar school komen om elkaar ‘gewoon’ te kunnen zien en te spreken. Zeker voor jou als eerstejaars student is het heel erg fijn dat je je klasgenoten leert kennen. Dat kan gewoonweg het beste als je echt bij elkaar in een lokaal zit. Dat maakt studeren leuker. Wij doen er alles aan om te zorgen dat je je snel thuisvoelt.

Hoe ziet je onderwijs eruit in september?

  • één dagdeel (circa 4 uur) per week op de HvA-locatie Business Campus (Fraijlemaborg 133 in Amsterdam Zuidoost
  • één dagdeel per week op een andere locatie in Amsterdam waar je coaching en sport zult hebben
  • online lessen
  • zelfstandig werken en voorbereiden. 
De lessen op de Business Campus vinden plaats in kleine groepen van maximaal 12 studenten in één lokaal, zodat de 1,5 meter aangehouden kan worden tussen studenten onderling en de docent. Omdat veel studenten die starten met hun studie nog niet eerder in ons mooie vernieuwde gebouw zijn geweest, zijn er zeker de eerste week veel extra mensen aanwezig om je de weg te wijzen. Je hebt vrijwel alleen les op de 3e verdieping, waar alle studenten van de financiële opleidingen les hebben.  

Webpagina's met praktische info
 
De HvA heeft de onderstaande webpagina’s voor jou ingericht met veel informatie om de HvA en jouw studiegenoten te leren kennen en een voorproefje te krijgen op jouw studentenleven, zodat je je welkom voelt bij ons.
  • Op de start studiejaar pagina van je opleiding vind je praktische informatie zoals je rooster, je boekenlijst, de HvA-app, de online studiegids. Deze wordt up-to-date gehouden. Zoek je informatie over je opleiding, neem dan eerst hier een kijkje.
  • Webpagina ‘Start studiejaar’: webpagina met praktische info om goed van start te gaan met je studie. 
  • Webpagina ‘Sterk van start’: virtuele kennismaking met de HvA en met handige tips & tricks, leuke video’s, cursussen, activiteiten, prijsvragen en nog veel.
Uiterlijk 23 augustus krijg je een mail van ons met daarin je klas. Wil je heel graag met een vriendin of vriend in dezelfde klas? Stuur dan een mail met jullie naam, studentnummer en opleiding naar ct.finance@hva.nl. We proberen hiermee rekening te houden. Rond die tijd is ook je rooster bekend.

We zien je graag online of in de klas in de week van 31 augustus. Voor nu een fijne vakantie!

Hartelijke groet, Docententeam Finance, Tax and Advice

 
 

 
Hoe ziet de introductie van je opleiding eruit?
HOE ZIET DE INTRODUCTIE VAN JE OPLEIDING ERUIT?

Je gaat in september starten met je studie. Dat is voor iedereen spannend en nieuw! Met wie zit ik in de klas, wie is je coach en hoe gaat studeren in zijn werk? Omdat je elkaar in de les op school minder snel leert kennen, hebben wij op één dag in de eerste lesweek (week van 31 augustus) een introductie-activiteit. Deze activiteit organiseren de sportdocenten en vindt plaats in en om het sportcomplex Frans Ottenstadion in Amsterdam-Zuid. Die dag ga je tal van activiteiten doen die in het teken staan van teambuilding en sportieve activiteiten, die ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag alle medestudenten uit jouw klas kent bij naam en misschien wel meer.
Meer informatie over de introductie ontvang je eind augustus.

 
STUDIETIPS VAN MARTIJN, 4E JAARS STUDENT FTA

Begin op tijd met studeren! Houd je huiswerk bij en stel, zeker bij een digitaal college, vragen aan de docent als je iets niet snapt. Wees hier ook assertief in. Sommige docenten willen snel door de stof heen, of gaan ervanuit dat iedereen hetgeen wat net is uitgelegd snapt.

Lees verder voor alle tips    Studietips van Martijn, 4e jaars student FTA
Studietips van Martijn, 4e jaars student FTA
 
HVA SITE MET TIPS VOOR THUISSTUDEREN

Veel studenten ervaren problemen bij het studeren op afstand door gebrek aan motivatie, eenzaamheid of een slechte wifi-verbinding. De HvA lanceerde een speciale site met informatie, tips & tricks voor thuisstuderen. Neem een kijkje en doe er je voordeel mee.

Up-to-date blijven? Houd de onderstaande webpagina’s in de gaten:

  • Brightspace pagina met updates van de financiële opleidingen
  • Updates en FAQ Corona-informatie: lees hier meer.

 
Hoe gaat studievereniging FinTax om met de coronacrisis?
HOE GAAT STUDIEVERENIGING FINTAX OM MET DE CORONACRISIS?

Het Coronavirus is natuurlijk een vervelende situatie waar iedereen nu mee te maken heeft. Dit geldt ook voor ons als studievereniging. Vanaf 1 juli mogen we gelukkig wel weer meer, al blijft de 1,5 meter afstand gehandhaafd. Wat veel belangrijker is, is de vraag hoe wij als studenten hiermee omgaan. We vroegen het aan Malindi, zij vertelt in deze nieuwsbrief hoe zij de dagen is doorgekomen de afgelopen periode.

Lees verder over FinTax en studente Malindi    Hoe gaat studievereniging FinTax om met de coronacrisis?
 
STUDIEADVISEUR JOOST KONING AAN HET WOORD

Als studieadviseur ben ik het verlengstuk van je coach in jaar 1. Als je bijvoorbeeld merkt dat je studie toch niet zo goed bevalt, je studieresultaten tegenvallen, je twijfelt over je studie-aanpak of je worstelt met een vak, dan ben je bij mij welkom.

Wat kan Joost Koning voor je betekenen? Lees verder    Studieadviseur Joost Koning aan het woord
Studieadviseur Joost Koning aan het woord
 
Platform Limitless
PLATFORM LIMITLESS

Heb je AD(H)D, dyslexie, autisme, ben je slechtziend of slechthorend, heb je een lichamelijke beperking of psychologische klachten? Dit alles en meer valt onder een 'functiebeperking', omdat het studeren moeilijker maakt. 
Wat is Limitless?
Het platform Limitless zet zich in voor jou en je medestudenten om studeren aan de HvA met een functiebeperking toegankelijker te maken. We organiseren o.a. bijeenkomsten en activiteiten voor en door studenten met een functiebeperking.
Aanmelden of vragen?
Kijk dan op www.hva.nl/limitless of mail naar limitless@hva.nl.

 

 
Dit is een nieuwsbrief van de opleiding Finance, Tax and Advice en Accountancy. Voor vragen of opmerkingen graag contact opnemen met ct.finance@hva.nl.